Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  EUROPAfest, în iulie la București
europafest 2021

EUROPAfest, în iulie la București

Cea de-a 29-a ediție a EUROPAfest va avea loc în perioada 1 – 9 iulie, când artiști jazz din 23 de țări vor fi prezenți la București.

În fiecare an, mai mult de 250 de artiști din întreaga lume prezintă producții din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic.

În urma selecției realizate de organizatori și specialiști, pentru 2022 au fost invitate 23 de trupe de jazz din 23 de țări: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, Țara Galilor, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Artiștii vor oferi un maraton de jazz sub formă de concurs, concerte, jam session, repetiții deschise, ateliere pentru public, sesiuni de autografe și master-classes.

Muzica ne unește

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, a transmis într-un comunicat: „Pentru secțiunea de jazz a festivalului s-a înregistrat un număr ridicat de aplicații de pe tot globul. Artiști recunoscuți sau tinere talente emergente au intrat în competiția de proiecte care s-a încheiat la 1 martie. A fost emoționant să văd interesul și deschiderea muzicienilor de a veni în România în contextul actual. E adevărat că festivalul nostru și-a câștigat un prestigiu binemeritat dincolo de hotare, dar muzica e cea care ne unește. Ea s-a auzit dincolo de măști și va răsuna și peste glasul armelor. Ne dorim ca EUROPAfest#29 sa fie un motiv de bucurie”.

EUROPAfest este un eveniment pentru pasionații de muzică. Obiectivul festivalului e să aducă în România artiști ai scenelor internaționale, criteriul de selecție fiind valoarea muzicală. „It’s all about live, quality music!” este sloganul ales pentru 2022.

În 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 a fost inclus pe lista celor mai apreciate festivaluri din Europa, primind titulatura de festival EFFE | Europe’s Finest Festivals.