Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Expoziția „Ramses al II-lea” a atras la Paris mai mult de 800.000 de vizitatori
ramses ii

Expoziția „Ramses al II-lea” a atras la Paris mai mult de 800.000 de vizitatori

Expoziția dedicată lui Ramses al II-lea, supranumit „Regele regilor”, care s-a închis pe 10 septembrie în Grande Hall de la Villette, Paris, a atras peste 800.000 de vizitatori, cu mult mai puțin față de cea dedicată lui Tutankhamon din 2019, au anunțat organizatorii.

Expoziția, care a fost deschisă la începutul lunii aprilie, a atras 817.036 de vizitatori, se arată într-un comunicat de presă. Majoritatea vizitatorilor au fost francezi, dar au fost și vizitatori belgieni, elvețieni și germani. În 2019, expoziția „Tutankhamon, comoara faraonului” a primit un număr record de 1,42 milioane de vizitatori.

Intitulată „Ramsès et l’or des pharaons”, expoziția a fost deschisă la San Francisco în 2022 și urmează să fie văzută la Sydney în toamnă.

Sicriul din lemn, expus în afara Egiprului după 45 de ani

Franța a fost singura țară care a putut expune sarcofagul de lemn pictat al lui Ramses al II-lea (fără rămășițe mumificate). Expus de obicei la Muzeul Național al Civilizației Egiptene din Cairo, acesta nu mai părăsise Egiptul de 45 de ani.

În total, peste 180 de piese originale (statui, bijuterii etc.), dintre care unele nu au părăsit niciodată Egiptul, au fost prezentate publicului.

Ramses al II-lea a fost faraonul care a domnit cel mai mult timp (66 de ani) și a avut cea mai numeroasă familie (cel puțin 50 de fii și 60 de fiice).