Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă

Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă

Festivalul Brazilor de Crăciun are loc anul acesta la Muzeul Național de Artă, în Sufrageria Regală, unde sunt expuși spre a fi vânduți în scop caritabil brazi realizați de 24 de artiști și designeri.

Cea de-a 21-a ediție se va încheia pe 9 decembrie, cu o gală la care vor fi licitate creațiile și fondurile vor fi folosite pentru restabilirea accesului nediscriminatoriu la educație și la servicii medicale de calitate pentru copiii vulnerabili, prin dotarea secțiilor de pediatrie și a maternităților din țară cu aparatură medicală vitală.

Organizația Salvați Copiii, organizatoarea evenimentului, și Muzeul Național de Artă al României au stabilit un acord care prevede ca, pe parcursul anului viitor, copiii defavorizați să poată participa la o serie de ateliere și activități educative organizate în cadrul MNAR.

„Instituțiile de cultură trebuie să își deschidă porțile tot mai des pentru astfel de inițiative, să vină în întâmpinarea publicului, indiferent de vârsta lui și să se implice la toate nivelurile societății. Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României, are pe lângă latura caritabilă și pe cea de integrare culturală. Copiii trebuie să vină în muzee ca să învețe, iar rolul nostru este să îi ajutăm să își deschidă aripile și să poată ajunge acolo unde ei visează. Educația prin cultură este o modalitate în plus de a ne asigura că viitorul copiilor noștri este cel pe care ni-l dorim. Felicitări echipei manageriale pentru deschiderea avută față de astfel de inițiative”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat.

Directorul general al MNAR, Călin Stegerean, a transmis: „Evenimentul de acum este parte a unui parteneriat încheiat de MNAR cu Asociația Salvați Copiii și care, în afara dimensiunii caritabile, va face posibilă participarea copiilor defavorizați la activități educative în muzeul nostru, pe întreg parcursul anului viitor”.

La cele 20 de ediții anterioare, au fost colectate fonduri totale de 6.517.800 de euro, iar 112.285 de copii din mediii sociale precare au fost reintegrați socio-educațional.

Designerii și artiștii care au creat brazi unici pentru această ediție sunt: Omid Ghannadi, Adela Pârvu, Adina Buzatu, Doina Levintza, Smiley și Hahaha Production, Teodor Graur, Dhaniel Nora, Gheorghe Fikl, Obie Platon, Ana Bănică, Hamid Nicola Katrib, Smaranda Almășan, Irina Dragomir, Daniel Codrescu, Ana Mohonea și Maria Mohonea – Architectural Christmas, Anca Fetcu Lupu, Felicia Simion, Laura Hîncu, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Irina Totoianu, și Octav Roman, Creativ Interior.

Lor li se vor alătura bradul realizat de elevii Școlii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora și bradul Salvați Copiii, realizat de Ștefania Mircea și o parte dintre copiii din programele Salvați Copiii.

Pe fondul crizei sociale care pune copiii vulnerabili în situații ridicate de risc, Organizația Salvați Copiii România a decis să creeze Fondul de solidaritate, unde vor fi strânse fondurile colectate la Festivalul Brazilor de Crăciun.

Foto: arhiva Salvați Copiii