Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Festivalul UrbanEye, în noiembrie, la București
urbaneye film festival, editia 9, curatorial.ro

Festivalul UrbanEye, în noiembrie, la București

UrbanEye Film Festival, platformă de idei care pornește de la legătura dintre film şi oraş, are loc între 9 și 13 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111, și propune în acest an o selecție de filme despre transformarea orașelor.

Pornind de la această temă, UrbanEye aduce o secțiune specială care prezintă 100 de ani de plimbări prin București în 21 de filme de arhivă. Festivalul a lansat și campania „10 pentru București” în care a invitat ONG-uri și instituții să vorbească despre transformarea orașului.

100 de ani de plimbări în București în 21 de filme de arhivă

În cadrul UrbanEye din acest an, o secțiune specială a festivalului este dedicată filmelor de arhivă despre București. Aproape o sută de ani din istoria capitalei sunt cuprinși în 21 de filme propuse de retrospectivă de curatorii Ana Szel și Andrei Rus.

„Prin intermediul unor filme de ficțiune, documentare de montaj, filme-eseu, buletine de știri, filme coregrafice, filme experimentale ce au în centru Bucureștiul, programul încearcă nu doar să restituie un oraș aflat într-un continuu proces de schimbare, în funcție de politicile regimurilor care s-au succedat la conducere, ci și fațete diferite ale acestuia, așa cum s-au reflectat ele, în timp, prin viziunile unor cineaști mai mult sau mai puțin cunoscuți”, spun într-un comunicat Ana Szel și Andrei Rus.

Cele 21 de filme de arhivă sunt prezentate în cinci programe de difuzare, care vor rula la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111, între 10 și 13 noiembrie.

Întreaga selecţie de filme din Festivalul de Film UrbanEye se găsește pe www.UrbanEye.ro.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.eventbook.ro.