Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Fotografia UNICEF a Anului 2023
unicef photo of the year 2023, patryk jaracz

Fotografia UNICEF a Anului 2023

Polonezul Patryk Jaracz a câștigat premiul Fotografia UNICEF a Anului 2023 cu „Ukraine: Under the dark clouds of war”, instantaneu în nord-vestul Ucrainei aflate în război.

În fiecare an, începând cu 2000, UNICEF Germania acordă premiul Fotografia UNICEF a Anului fotografiilor și seriilor de imagini care descriu cel mai bine personalitatea și condițiile de viață ale copiilor din întreaga lume.

Fotografia câștigătoare de anul acesta surprinde un moment de veselie sub norii negri ai războiului, pe o pajiște din nord-vestul Ucrainei. Este un simbol al rezilienței și al bucuriei copiilor care străpung întunericul războaielor, conflictelor și dezastrelor globale ca o rază de lumină, se arată pe site-ul UNICEF. Alina, în vârstă de 5 ani, exersează mersul pe bicicletă, urmată de prietenele ei. Cu o noapte înainte, un atac cu drone a incendiat un depozit de petrol din apropiere.

Patryk Jaracz, născut în 1990, a lucrat la Londra și Toronto înainte de a decide să se orienteze către fotografia documentară și film. În timp ce relata din Minsk despre protestele față de dictatorului belarus Aleksandr Lukașenko, Jaracz însuși a fost arestat și torturat. De la începutul anului 2022, locuiește la Kiev, relatând exclusiv despre războiul din Ucraina pentru presa scrisă și posturile de televiziune din Germania și alte țări europene.