Grădina Botanică din București se transformă în Grădina Luminilor
Gradina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București va găzdui, timp de patru luni, începând cu 3 noiembrie, expoziția multimedia „Grădina Luminilor/ Garden of Lights”.
Compania poloneză Wonderful Lighting, deținătoare a brandului, aduce în România expoziția itinerantă, prezentată anterior în cinci țări, vizitată de mai mult de 1,2 milioane de persoane.
Tema este „Alice în Țara Minunilor”. Expoziția tematică organizată în aer liber spune povești cu ajutorul luminii și muzicii. Pentru copii este un prilej de a-și întâlni personajele de basm preferate, iar pentru adulți este o întoarcere nostalgică în trecut și un moment de odihnă din rutina vieții de zi cu zi.
Cel mai lung tunel luminat din Europa
Expoziția va fi deschisă, până pe 3 martie 2024, începând cu orele după-amiezii, inclusiv în weekend și de sărbători. Va cuprinde scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, precum și spectacole de lumini și multimedia originale. Vizitatorii vor putea admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se vor întâlni cu elemente și personaje din lumea magică „Țara Minunilor”. Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat în cadrul expoziției. Alcătuit din 320.000 de leduri, el va avea 200 de metri lungime.
Biletele de intrare pot fi cumpărate de pe site-ul Garden of Lights si din rețeaua iabilet.ro.
Despre Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București
Cu o istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este un mediu al interacţiunii active și un spaţiu de cunoaștere și cercetare de profil. Are o suprafață de peste 18 hectare.
Grădina Botanică a Universității din București adăpostește mai mult de 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic.
Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de botanistul Dimitrie Brandza. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei grădinii, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale etc. Serele reprezintă zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic. Ele reunesc specii luxuriante și neobișnuite, provenite din zonele tropicale, subtropicale și ecuatoriale de pe glob.