Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  La vita è bella

La vita è bella

Roberto Benigni, regizor, actor şi scenarist, va fi recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 78-a ediție a Festivalului de film de la Veneția, organizat de La Biennale di Venezia (Bienala de la Veneția).

La vita è bella” (“Viața este frumoasă”), 1997, film scris, regizat şi în care a avut rolul principal, a primit în 1998 Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, iar în 1999, din cele 7 nominalizări la Oscar, filmul a primit premiul pentru Cel Mai Bun Film Străin, Cel Mai Bun Actor în Rol Principal şi Cea Mai Bună Coloană Sonoră pentru Nicola Piovani.

Pe lângă cele 4 premii David di Donatello şi 4 premii Panglica de Argint pentru “La vita è bella”, Roberto Benigni a mai primit premii şi pentru “Il piccolo diavolo” (“Micul Diavol”, 1988), “Johnny Stecchino” (1991), “La tigre e la neve” (“Tigrul şi zăpada”, 2005). În 2008 a primit la Paris Premiul César Onorific, în 2016 Globul de Aur în Italia pentru întreaga activitate, iar în 2020 premiul Lumière pentru întreaga activitate.

Evenimentul va avea loc în perioada 1-11 septembrie 2021, la Lido, Veneția. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul evenimentului.

 

Citiţi integral: https://www.labiennale.org/en/news/roberto-benigni-golden-lion-lifetime-achievement

Credit foto: Denise Jans on Unsplash