Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Mobilier de stil Neoclasic, Neorenaștere, Art Nouveau ori Empire, în licitație la București

Mobilier de stil Neoclasic, Neorenaștere, Art Nouveau ori Empire, în licitație la București

Piese de mobilier de stil Neoclasic, Neorenaștere, Art Nouveau ori Empire, dar și mai rarele Neoromânesc sau Neobrâncovenesc, vor fi licitate pe 30 septembrie, de la ora 19.00, într-o sesiune dedicată, la Artmark.

Între cele peste 200 de loturi scoase la vânzare în Licitația de Design Interior, vor fi obiecte rafinate din argint, sticlă stratificată ori porțelan, bine conservate și încă uimitoare prin meșteșug și armonie, precum Galle, Daum Nancy ori Limoges.

Licitația de Design Interior va fi organizată în format hibrid, la Palatul Cesianu-Racoviță.

Un serviciu pentru lichior, format din două flacoane și douăsprezece pahare din cristal pictat cu aur, pe suport din argint Odiot, cca. 1870, realizat într-un atelier parizian, are o estimare stabilită între 4.500-5.500 de euro. „Beduini în desert” de Tadeusz Ajdukiewicz, ulei pe pânză, a fost estimate între 4.000 și 6.000 de euro. „Minotaure” de Salvador Dali, sculptură în bronz, a fost estimate între 3.000 și 5.000 de euro. Un ansamblu neo-gotic, format din masă cu oglindă și scaun, pentru toaletă, și masă de lucru, cu blaturi din marmură, sec. XIX, atelier francez, se vinde de la 2.500 de euro. Tabloul „Scenă galantă”, ulei pe lemn de Alexis Van Hamme, a fost evaluat între 3.000 și 4.000 de euro.

Foto credit: Banchetă Neo-Renaștere florentină din lemn de nuc – Artmark