Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Muzeul Municipal Regina Maria Iași organizează expoziția “Goya 275 de ani de la naștere”

Muzeul Municipal Regina Maria Iași organizează expoziția “Goya 275 de ani de la naștere”

Elementele expuse provin din colecția privată a avocatului George Șerban și sunt concentrate în jurul a 3 teme: Dezastrele războiului (3 lucrări expuse), Capriciile (8 lucrări expuse) și în premieră națională întreaga serie La Tauromaquia – reprezentând lupte cu tauri (33 de lucrări). Suplimentar, sunt expuse și 3 gravuri semnate Rembrandt, unul din modelele artistice ale lui Goya.

Mesajul lui Goya împotriva războiului este la fel de actual și în zilele noastre ca la momentul realizării picturilor și gravurilor sale, când autorul făcea subiectul urmăririi Inchiziției. Vizionarea operelor poate fi sursă de inspirație și înțelegere a momentelor și condițiilor extraordinare prin care trecem.

Expoziția a fost organizată sub îngrijirea curatorului dr. Alexandru Constantin Chiuță și este deschisă publicului în perioada 30 martie – 30 mai 2021, putând fi vizitată la sediul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” din Iași, strada Zmeu, nr. 3.

Partenerii evenimentului sunt: colecționar av. George Șerban, Ambasada Spaniei în România, Societatea de Avocați Șerban & Asociații din București, Primăria Municipiului Iași, Asociația Culturală ,,Octavian Smigelschi” și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

 

Citiţi integral: https://muzeulmunicipalreginamariaiasi.ro/eveniment/goya-275-de-ani-de-la-nastere/

Sursa foto: dassasha