Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  O fermă britanică veche de 500 de ani cu o lucrare Banksy a fost demolată
morning is broken

O fermă britanică veche de 500 de ani cu o lucrare Banksy a fost demolată

O fermă dărăpănată, veche de 500 de ani, cu o pictură murală Banksy pe un perete, a fost demolată în orașul Herne Bay de la malul mării, în Kent, Anglia, potrivit unei postări pe contul de Instagram al artistului.

Pictura murală „Morning is Broken” înfăţişează un băiat, cu o pisică lângă el, care deschide perdelele din tablă ondulată.

ferma anglia

Proprietatea Blacksole Farmhouse este deținut de firma Kitewood, care intenționează să construiască 67 de case în locul său.

Deși demolarea fermei, construită în jurul anului 1529, a fost aprobată la sfârșitul anului trecut, nimeni nu și-a dat seama de importanța picturii murale. „Nu aveam idee că este un Banksy. M-a făcut să mă simt rău când mi-am dat seama că era un Banksy – am fost devastaţi”, a declarat antreprenorul George Caudwell pentru KentOnline. „Am început ieri să o demolăm. Proprietarul ne-a urmărit făcând asta și nici el nu ştia”.

Luna trecută, o altă opera de artă Banksy din Margate a fost distrusă. Artistul a abordat tema violenței domestice împotriva femeilor în „Valentine’s Day Mascara”, care înfățișează o gospodină din anii 1950, cu un dinte lipsă și un ochi negru, în timp ce împinge un corp masculin într-un congelator real.