Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  O veche autogară din Bath ar putea fi transformată în spaţiu dedicat artelor contemporane

O veche autogară din Bath ar putea fi transformată în spaţiu dedicat artelor contemporane

O veche autogară din Bath (Marea Britanie) ar putea deveni spaţiu dedicat artelor contemporane, după ce un grup de artişti de la Bath Art Depot au luat iniţiativă în acest sens, când au aflat că spaţiul din Weston Island va fi disponibil, informează BBC.

Această Insulă a Artelor va fi, astfel, un cartier dedicat artiştilor, cu studiouri, o galerie, o cafenea, un parc cu sculpturi şi o piaţă cu antichităţi.

Ideea pare că este susţinută politic de Wera Hobhouse, membru al parlamentului, care a fost de acord că “liderii locali trebuie să gândească la scară mare”.

De asemenea, Nicola Turner, reprezentant al Bath Art Depot a spus: “Dorim să dezvoltăm lucrurile de jos în sus, cum este la NDSM în Amsterdam, unde există clădirile iar studiourile sunt create în interiorul lor”. De asemenea, a adăugat că “pe insulă există două hangare uriaşe, care ar putea fi puse la dispoziţia artiştilor din lumea întreagă şi va fi şi în folosul comunităţii”.