Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O vioară Stradivarius veche de trei secole estimată la 20 de milioane de dolari, va fi licitată în iunie

O vioară Stradivarius veche de trei secole estimată la 20 de milioane de dolari, va fi licitată în iunie

O vioară Stradivarius veche de trei secole estimată la 20 de milioane de dolari va fi scoasă la licitație pe 9 iunie, la Tarisio, casă de renume internațional în vânzarea de instrumente muzicale.

Instrumentul din 1714, cunoscut ca „da Vinci, Ex-Seidel”, fără legătură cu Leonardo Da Vinci, va fi scos la vânzare cu o estimare maximă de 20 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Suma este de aproximativ 50 de ori mai mare decât cea cu care a fost cumpărată cel mai recent, în 1924. Muzicianul ruso-american Toscha Seidel a plătit atunci pentru vioară suma de 25.000 de dolari (astăzi, echivalentul a 413.000 de dolari).

Vioara este complet funcțională.

Licitația va avea loc online, iar Tarisio anticipează la disputa se va da între colecționari privați, dar și instituții publice. Recordul Tarisio pentru un Stradivarius este de 16 milioane de dolari, sumă înregistrată într-o vânzare din 2011. Acel instrument nu era funcțional, ci doar de colecție.

Credit foto: Tarisio