Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Obiecte care i-au aparţinut lui Karl Lagerfeld – licitate în decembrie, la Monaco şi Paris

Obiecte care i-au aparţinut lui Karl Lagerfeld – licitate în decembrie, la Monaco şi Paris

Obiecte care i-au aparţinut celebrului designer Karl Lagerfeld vor fi scoase la licitaţie la Monaco (3-4 decembrie) şi Paris (14-15 decembrie), cele două locuri în care acesta a trăit şi pe care le-a admirat.

Cei de la Casa Sotheby’s amintesc faptul că Lagerfeld a fost o personalitate fascinantă din lumea modei şi designului peste jumătate de secol, “o figură-cheie a produselor de lux din industria la care a contribuit major, care şi-a transformat numele în brand”, arată ei.

Astfel, Sotheby’s aduce un omagiu designerului de geniu, cu peste 1.000 de loturi din reşedinţele sale din Monaco şi Paris, obiecte care “spun povestea designerului vestimentar, colecţionarului, decoratorului şi fotografului”.

Printre aceste loturi se numără potretul lui Lagerfeld realizat de Takashi Murakami, castroane imprimate cu imaginea îndrăgitei sale pisici, Choupette, o lucrare de Jeff Koons, “Balloon Venus”, trei automobile Rolls Royce şi sacouri Dior, Saint Laurent, KL, Comme des Garçons şi Martin Margiela.