Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Ore de curs pentru elevi, la Muzeul Național Brukenthal
palatul brukenthal, curatorial

Ore de curs pentru elevi, la Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal a anunțat că a semnat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar General Sibiu care permite elevilor, învățătorilor și profesorilor ca o parte din orele de curs să aibă loc în spațiile expoziționale ale instituției.

„Învățarea nu se limitează la sala de clasă. Muzeele sunt medii educaționale importante și oferă un potențial de învățare considerabil. Colecțiile expuse în muzee oferă elevilor o legătură tangibilă cu timpul, locurile, evenimentele sau oamenii și le permit să experimenteze evoluția istoriei umane și a moștenirii culturale. Învățarea în muzee îi ajută pe elevi să înțeleagă valoarea istorică a obiectelor, să respecte diverse culturi și să înțeleagă multiculturalismul. Explorarea muzeelor ​​oferă elevilor capacitatea de a se angaja activ în procesul de dobândire a cunoștințelor și de a exprima gânduri și emoții”, se arată în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Muzeul Național Brukenthal cuprinde șapte muzee – Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Românească, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei și Muzeul Cinegetic „August von Spiess” -, o bibliotecă și laboratoare de restaurare.