Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Paul McCartney prezintă fotografii din colecția personală într-o expoziție la Brooklyn Museum
mccartney

Paul McCartney prezintă fotografii din colecția personală într-o expoziție la Brooklyn Museum

Paul McCartney, legendar muzician și membru fondator al trupei The Beatles, va prezenta fotografii din colecția sa personală într-o expoziție la Brooklyn Museum, care va fi deschisă în această primăvară.

Expoziția, intitulată „Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm”, va cuprinde mai mult de 250 de fotografii, care documentează primii ani ai trupei The Beatles. Ea va fi deschisă între 3 mai și 18 august.

Prezentată inițial la National Portrait Gallery din Londra, în octombrie anul trecut, cuprinde fotografii realizate de McCartney în timpul primului turneu al trupei The Beatles, în perioada 1963 – 1964.

Aceste imagini – însoțite de clipuri video și alte materiale de arhivă – oferă o privire intimă asupra ascensiunii rapide a trupei către faimă. Mai exact, expoziția urmărește traseul trupei The Beatles de la primele lor spectacole din Londra, în martie 1963, până la apariția lor în emisiunea „Ed Sullivan Show” din februarie 1964.

Curatoriată de McCartney însuși, împreună cu Rosie Broadley, curator senior la National Portrait Gallery, și Sarah Brown, curatorul MPL Communications, expoziția reprezintă o arhivă istorică. Ea oferă o privire asupra momentelor personale pe care McCartney le-a împărtășit cu John Lennon, George Harrison și Ringo Starr.