Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Postere originale pentru filme clasice sunt prezentate în licitaţie la Sotheby’s
Sothebys, Postere de film, Curatorial

Postere originale pentru filme clasice sunt prezentate în licitaţie la Sotheby’s

Postere originale pentru filme clasice precum „The Shining” sau „Grease” sunt prezentate în licitaţie la Sotheby’s, în perioada 25 august – 6 septembrie.

Afişele documentează peste un secol de istorie cinematografică mondială iar loturile puse în licitaţie au preţuri între 300 şi 26.000 de lire sterline.

Printre vedetele acestei licitaţii se numără un afiş care marchează prima apariţie cinematografică a lui Superman, în 1941, un poster din seria „Star Wars” semnat de Carrie Fisher, Dave Prowse, Kenny Baker şi Peter Mayhew şi un poster al filmului semnat de Walt Disney, „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Acesta din urmă are un preţ estimat de maxim 18.000 de lire sterline. Posterul pentru „Superman” (1941) – o serie de 17 scurtmetraje- are cea mai mare estimare, de 26.000 de lire sterline.

Credit foto: Sotheby’s