Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Premiile Olivier 2024 – „Sunset Boulevard” egalează recordul de trofee
olivier awards

Premiile Olivier 2024 – „Sunset Boulevard” egalează recordul de trofee

„Sunset Boulevard” este marele câștigător al galei de anul acesta a premiilor Olivier, care recompensează excelența în teatrul londonez, egalând recordul pentru cele mai multe premii acordate unui musical în cadrul ceremoniei.

Spectacolul minimalist creat de Andrew Lloyd Webber a obținut șapte trofee, inclusiv pentru cea mai bună reluare a unui musical și premii de interpretare pentru starurile Nicole Scherzinger și Tom Francis.

Cele șapte victorii obținute de „Sunset Boulevard” îl pun la egalitate cu „Cabaret”, „Matilda” și „Hamilton” în ceea ce privește cele mai multe trofee obținute vreodată de un musical într-o singură seară.

Printre ceilalți câștigători s-a numărat Sarah Snook, cunoscută din serialul „Succession”, care a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea sa în adaptarea „The Picture of Dorian Gray”, în care joacă 26 de personaje.

Haydn Gwynne a primit premiul pentru rol secundar, în „When Winston Went to War with the Wireless”, după șase luni de la moartea ei, la vârsta de 66 de ani.

Decernate prima dată în 1976, în semn de apreciere pentru actorul și regizorul Laurence Olivier, premiile reprezintă cele mai prestigioase distincții în teatrul britanic.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe officiallondontheatre.com.