Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Premiile Tony 2022 – „A Strange Loop”, „MJ” și „Paradise Square”, cele mai multe nominalizări
premiu tony

Premiile Tony 2022 – „A Strange Loop”, „MJ” și „Paradise Square”, cele mai multe nominalizări

Spectacolele „A Strange Loop”, „MJ” și „Paradise Square” au primit cele mai multe nominalizări pentru ediția de anul acesta a premiilor Tony, care recompensează excelența în teatrul newyorkez.

Un musical după un text premiat cu Pulitzer, un altul ce pornește de la un turneu al starului Michael Jackson și un spectacol după o piesă care relatează criza financiară din 2008 au primit cele mai multe selecții pentru a 75-a ediție a premiilor Tony, care recompensează cele mai bune producții de pe Broadway din anul anterior.

„A Strange Loop” a primit 11 selecții, inclusiv pentru cel mai bun musical. În 2020, piesa de teatru – care urmărește un dramaturg aspirant și gândurile lui personificate – a fost recompensată cu Pulitzer.

Musicalul pop „MJ”, a cărui acțiune are loc în timpul unui turneu al lui Michael Jackson, a primit 10 selecții, la fel și „Paradise Sqare”, musical ce urmărește relația ce se deteriorează dintre imigranții irlandezi și newyorkerii afro-americani în secolul al 19-lea.

„The Lehman Trilogy” a primit cele mai multe nominalizări Tony pentru un spectacol de teatru, cu opt în total.

La secțiunile de interpretare se regăsesc, între alții, numele celebre ca Mary-Louise Parker, Jesse Williams, Hugh Jackman și Sam Rockwell.

Câștigătorii vor fi anunțați în ceremonia planificată să aibă loc pe 12 iunie, la Radio City Musical Hall, și care va fi găzduită de actrița Ariana DeBose.