Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Principesa Sofia explorează mediul urban românesc într-o expoziție de fotografie la Galateca
expo asr sofia

Principesa Sofia explorează mediul urban românesc într-o expoziție de fotografie la Galateca

Principesa Sofia a României explorează mediul urban românesc într-o expoziție de fotografie la Galateca. „Din piatră și oțel – O călătorie în lumea Urbex” va fi vernisată la galeria bucureșteană pe 31 octombrie.

Expoziția de fotografie este al treilea proiect din seria „A Celebration”, o sărbătoare vizuală a patrimoniului cultural, rural și de mediu al României. Cu aceeași ocazie, va fi lansat și albumul omonim ce cuprinde fotografiile realizate și incluse în expoziție.

Dacă primele două proiecte s-au concentrat pe mănăstirile din România și frumusețea peisajelor din Maramureș, al treilea vorbește despre explorarea urbană, clădiri în ruină, clădiri abandonate, aducând în fața privitorului cadre surprinse în diferite zone ale țării.

„Romania A Celebration” este un proiect ce își propune ca publicul să descopere România din perspectiva unică a unui membru a familiei regale.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a regelui Mihai şi a reginei Ana ai României, s-a născut la Atena, pe 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington D.C. Principesa Sofia a avut expoziții solo și a participat în expoziții colective pe ambele maluri ale Atlanticului.

Expoziția de la Galateca va putea fi vizitată până pe 12 noiembrie.