Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Regal fotografic la Muzeul Național de Artă al României
mihai barbu

Regal fotografic la Muzeul Național de Artă al României

Cincisprezece fotografi ale căror portofolii includ fotojurnalism, fotografie documentară, portret și fotografie de stradă vor participa la cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie, în zilele de 20 și 21 aprilie.

Evenimentul este găzduit în premieră de sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și are loc sub patronajul Ministerului Culturii.

Vor participa fotografii Alex Gâlmeanu, Radu Sigheti, Petruț Călinescu, Mihai Barbu, Marian Ilie, Cristina și Cosmin Gârleșteanu, Adi Bulboacă, Daniela și Marian Sterea, Robert Ghement, Irina Petrichei, Radu Chindriș și Mihnea Turcu. Ei vor aduce pe scena conferinței povești vizuale excepționale, proiecte fotografice și mai mult de 260 de ani de experiență cumulată în fotografie.

În era digitală, CNF2024 pune accent pe fotografie ca formă de comunicare și susține educația vizuală, invitând mai mult de 120 de studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” să participe activ.

Prin dialog și colaborare între generații de creatori, conferința vizează să impulsioneze comunitatea fotografică și să celebreze rolul fotografiilor în cultura actuală. Printre evenimentele conexe derulate sub egida „Povești de festival” se numără expoziții de fotografie dedicate Festivalului Internațional „George Enescu” și Festivalului Național de Teatru. Acestea vor fi prezentate la Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, în perioada 12 – 21 aprilie.

Credit foto: Mihai Barbu