Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Spectatorii de la Electric Castle pot recicla PET-uri pentru renovarea Castelului Bánffy
electric castle banffy

Spectatorii de la Electric Castle pot recicla PET-uri pentru renovarea Castelului Bánffy

Spectactorii Electric Castle, festival care are loc între 13 şi 17 iulie, pot recicla PET-uri şi vor contribui astfel la renovarea Castelului Bánffy, spaţiul unde are loc evenimentul muzical, an de an.

De la ziduri pe punctul de a se prăbuși, la un castel ce găzduiește constant evenimente, expoziții new media și concerte, castelul Bánffy din Bonțida a trecut, în ultimii ani, printr-o transformare vizibilă pentru toți participanții la Electric Castle. Parte din această schimbare se datorează și campaniilor de încurajare a colectării selective organizate cu fiecare ediție de festival, care se încheie cu donații pentru renovarea castelului.

Un PET = 1 leu donat pentru castel

„Tu reciclează, Lidl donează” reușește să acopere două dintre obiectivele importante urmărite de Electric Castle: limitarea impactului evenimentului asupra mediului prin colectarea selectivă a deșeurilor și readucerea castelului Bánffy la strălucirea de odinioară. Mecanismul este foarte simplu și a intrat, deja, în rutina publicului care are experiența ultimelor ediții. Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în punctele speciale din festival înseamnă 1 leu donat pentru castel.

Rezultatele campaniilor anterioare s-au tradus în donații de peste 340.000 de lei făcute de Lidl România, din 2019 și până acum, în calitate de partener strategic al Electric Castle. Fondurile au ajuns la Transilvania Trust, fundația care coordonează lucrările de restaurare pentru castelul Bánffy. Din suma totală, 100.000 de lei au fost donați de către retailer în 2020, anul în care festivalul a fost amânat din cauza contextului pandemic.

Credit foto: Electric Castle