Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Recycle Your Technology” ajunge la Arad
recycle your technology

„Recycle Your Technology” ajunge la Arad

Expoziția itinerantă „Recycle Your Technology”, cu instalații multimedia realizate din deșeuri electronice, ajunge la Muzeul de Artă Arad, după ce a fost inaugurată în Salonul de Artă și Industrie din Reșița la 18 mai.

Lucrările multimedia ale artiștilor Dorian Bolca, Sergiu Doroftei, Denis Flueraru și gH. [ d s l x ] vor fi expuse la Arad începând cu 21 iunie.

Cele patru lucrări interactive sunt realizate din deșeuri electronice colectate prin campania „Recycle Your Technology for Art”. Ele „vizează un public divers și o promovare a practicii reciclării, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor. Artiștii gH. [ d s l x ] și Dorian Bolca sunt amândoi recunoscuți pentru experimentele de sunet și de imagine, respectiv în cadrul kinema ikon în Arad și Nava C2 în Timișoara. Lor li se alătură alți doi artiști selectați prin open-call, Denis Flueraru și Sergiu Doroftei, această inițiativă având drept scop amplificarea mesajului ecologic al proiectului, dar și pentru a încuraja descoperirea unor artiști interesați de teme și metode în recycle art, mai ales în domeniul vechilor tehnologii”, extras din textul curatorial semnat de Suzana Dan

Expoziția va fi prezentată ulterior la Centrul Cultural Apollonia din Brașov și la Rezidența9 din București.

Pentru a continua și a susține campania de reciclare, vizitatorii sunt invitați să aducă și un obiect tehnologic pe care nu îl mai folosesc. În expoziție există un spațiu dedicat colectării aparatelor electrice ieșite din uz, iar acestea vor fi folosite direct în workshop-urile desfășurate în timpul expozițiilor.