Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România
le otto montagne, film

Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România

Cea de-a doua ediție a festivalului Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România va avea loc în perioada 6 martie – 2 aprilie, la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Evenimentul este organizat de Institutul Italian de Cultură, Ambasada Italiei și ICE Romania, cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român, al Italian Screen și al Sindicatului Național al Criticilor de Film din Italia.

La București va avea loc între 6 și 12 martie, la Cinema Muzeul Țăranului. În Cluj-Napoca, Cinema Arta și Cinema Victoria vor găzdui proiecții între 21 și 26 martie, iar la Timișoara, ele vor avea loc la Cinema Victoria între 30 martie și 2 aprilie.

Selecția a fost realizată de criticul de film Mario Sesti, directorul artistic al festivalului, și include producții recente ca „Atlantida”, de Yuri Ancarani, „Cei opt munți” (foto), de Felix Van Groeningen și Charlotte Vandermeersch, „Eu și Spotty”, de Cosimo Gomez, „Exterior, noapte”, de Marco Bellocchio, „Încet-încet”, de Nicola Prosatore, „Noaptea fantomă”, de Fulvio Risuleo, „Pentru Chiara”, de Jonas Carpignano, „Spărgătorul de oase”, de Vincenzo Pirrotta, și „Umbra zilei”, de Giuseppe Piccioni, alături de două filme clasice restaurate – „Dorința nebună”, de Luciano Salce, și „Milano calibrul 9”, de Ferdinando Di Leo.

Proiecțiile vor avea loc în prezența cineaștilor – regizori sau scenariști.