Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Ziua Limbii Române – Scriere după dictare cu autoarea Doina Ruști, în centrul Bucureștiului
ziua limbii române

Ziua Limbii Române – Scriere după dictare cu autoarea Doina Ruști, în centrul Bucureștiului

Ziua Limbii Române va fi marcată la București prin mai multe manifestări, între care un exercițiu de scriere după dictare cu scriitoarea Doina Ruști, care a creat o poveste special pentru această ocazie.

Evenimentul, organizat de Primărie și inclus în programul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, are loc pe 2 septembrie, începând cu ora 18:00, în rondul de pe Șoseaua Kiseleff.

Poveste în premieră

Participanții care vor ocupa locurile în băncile amplasate pe Șoseaua Kiseleff vor avea ocazia să aștearnă pe hârtie texte literare recitate de scriitoarea Doina Ruști. Distinsă cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România și cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, prozatoarea cu peste 40 de titluri traduse în mai mult de 15 limbi va reda un text literar scris special pentru acest eveniment.

„Am scris o povestire special pentru această întâlnire, ceva scurt, o întâmplare plasată în miraculosul timp al amiezilor bucureștene, și mi-ar plăcea s-o citim împreună ca apoi s-o păstrați, între alte file, ca pe o dovadă a deliciilor de la începutul toamnei, ca pe o scrisoare de dragoste”, îndeamnă Doina Ruști.

Publicul de toate vârstele este invitat să participe gratuit la evenimentul Ziua Limbii Române din 2 septembrie, de la ora 18:00, în rondul Kiseleff. Pentru a avea garanția locurilor rezervate, persoanele interesate se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil și pe www.arcub.ro, www.bibmet.ro și www.mnlr.ro.

Ziua Limbii Române este marcată la nivel național pe 31 august, începând din anul 2013, când a fost promulgată legea ce instituie această sărbătoare. Programele şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, dedicate acestei zile subliniază importanța limbii române nu doar ca mijloc de comunicare, ci și ca depozitar al istoriei, culturii și identității naționale.