Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Uncategorized   /  Tururi ghidate și program special, la finisajul „Adrian Ghenie: Corpul imposibil”
expozitie ghenie, credit foto andrei infinit

Tururi ghidate și program special, la finisajul „Adrian Ghenie: Corpul imposibil”

Finisajul expoziției „Adrian Ghenie: Corpul imposibil” găzduită de Pavilionul ISHO din Timișoara va avea loc în weekendul 7 – 9 iulie, când publicul este așteptat cu un program prelungit până la ora 20:00 și tururi ghidate.

Expoziția curatoriată de Diana Marincu a fost vernisată pe 20 aprilie, în prezența artistului stabilit în Germania, și, la cererea publicului, a fost prelungită trei săptămâni. Acum mai poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 11:00 și 20:00.

Programul tururilor ghidate organizate pentru weekend-ul de închidere este: 7 iulie – un tur de la ora 18:00; 8 iulie – două tururi de la ora 17:00, respectiv ora 19:00; 9 iulie – două tururi de la ora 11:00, respectiv ora 16:00.

Cincisprezece desene și trei picturi de dimensiuni medii și mari realizate recent de Adrian Ghenie sunt expuse în premieră la Timișoara, aceasta fiind prima expoziție a artistului în România în decurs de 14 ani.

Despre Adrian Ghenie

Adrian Ghenie s-a născut în 1977, la Baia Mare, și trăiește în prezent la Berlin. Melanjul de abstract și realism al lucrărilor sale generează adesea picturi psihologice, profund tulburătoare.

A expus în mari instituții de artă ale lumii, printre care Accademia di Francia a Roma – Villa Medici, Roma; Centro de Arte Contemporáneo (CAC) Málaga; Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg; Museum of Contemporary Art (MCA), Denver; Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), Ghent; Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), București; Tate Liverpool.

În 2015, a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția cu proiectul „Darwin’s Room”.