Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  A șasea ediție a Trienalei New Museum, în 2026
new museum new york, oma

A șasea ediție a Trienalei New Museum, în 2026

Cea de-a șasea ediție a Trienalei New Museum din New York va avea loc în 2026, fiind amânată deoarece muzeul se află în prezent în curs de extindere majoră proiectată de OMA / Shohei Shigematsu și Rem Koolhaas.

Trienala a fost înființată în 2009 și rămâne singura expoziție recurentă de gen care evidențiază artiștii emergenți. Cea mai recentă ediție, intitulată „Soft Water Hard Stone”, a prezentat lucrări de Laurie Kang, Gabriela Mureb, Sandra Mujinga și alții. A avut loc în 2021, pe fondul pandemiei, ceea ce a dus la o participare ușor scăzută. Cea de-a cincea ediție a fost curatoriată de Margot Norton de la New Museum și de Jamillah James de la Institutul de Artă Contemporană din Los Angeles.

Pentru următoarea ediție, Vivian Crockett și Isabella Rjeille au fost alese coordonatoare ale trienalei, a anunțat Lisa Phillips, directoarea New Museum.

Crockett este curator la New Museum, iar Rjeille este curator la Museu de Arte de São Paulo Assis Chateaubriand (MASP), unde a curatoriat ediții ale programului „Histories”, aclamat de critici.

Massimiliano Gioni, directorul artistic al muzeului, a transmis: „Isabella este primul curator internațional care face parte din Trienală și aduce o experiență bogată de la MASP, una dintre cele mai interesante instituții de artă modernă și contemporană. Vivian tocmai a fost co-curator al retrospectivei Wangechi Mutu de la New Museum și face parte dintr-o nouă generație de curatori care modelează conversația despre artă și cultură în general. Împreună, Isabella și Vivian formează o echipă excelentă pentru a explora arta de mâine”.

New Museum a fost fondat în 1977, de Marcia Tucker, și a avut mai multe sedii până la clădirea de la adresa 235 Bowery, proiectată de Kazuyo Sejima și Ryue Nishizawa/SANAA, și extisă acum pentru a dubla spațiul de expunere.

Credit foto: OMA