Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Actorul Robert Pattinson, curator pentru Sotheby’s New York
robert pattinson sothebys licitatie, expozitie, curatorial

Actorul Robert Pattinson, curator pentru Sotheby’s New York

Actorul englez Robert Pattinson, cunoscut din filme ca „Twilight”, „The Lighthouse” și „Batman”, a ales șase lucrări de artă care vor fi vândute la finalul lunii septembrie la Sotheby’s New York.

Operele de artă vor fi expuse în perioada 23 – 29 septembrie, iar licitația este programată pentru 30 septembrie.

Pattinson, desemnat de revista Time în 2010 unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume, a transmis într-un comunicat: „Ce urmăresc este când o piesă are propriul limbaj. Nu se simte neapărat că doar există, ci are o prezență care geme cu ceva viață. Are capacitatea de a comunica privitorului la un oarecare nivel primordial”.

Cele mai importante lucrări alese sunt semnate de Willem de Kooning, Richard Serra și Julie Mehretu. Au mai fost selectate opere de Thomas Houseago, Genieve Figgis și Lynette Yiadom-Boakye.

Niciuna dintre ele nu este așteptat să stabilească un record de vânzare.

Rolul de curator al lui Robert Pattinson face parte din programul „Contemporary Curated” al Sotheby’s. La Londra, rapperul Skepta debutează de asemenea în această postură, în care s-au mai aflat în trecut producătorul muzical Swizz Beatz, colecționar de artă alături de soția lui, cântăreața Alicia Keys, realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey și cântăreața Ellie Goulding.

Foto: Robert Pattinson alături de tabloul (neintitulat) creat de Willem de Kooning în 1964. Sotheby’s