Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Adrian Ghenie, Pavel Brăila și Vasile Rață expun la Chișinău
expo lutnița

Adrian Ghenie, Pavel Brăila și Vasile Rață expun la Chișinău

Lucrări ale artiștilor Anca Munteanu Rîmnic, Doina Mardari, Lilia Dragneva, Lucia Macari, Navid Nuur, Adrian Ghenie, Mark Verlan, Pavel Brăila și Vasile Rață vor fi expuse în perioada 3 februarie – 19 martie la galeria de artă contemporană Lutnița din Chișinău.

Expoziția în care suntem introduși de partea audio a lucrării „Pâlnia” este compusă dintr-o selecție de proiecții ale unor performance-uri executate în mod special pentru camera de luat vederi și se încheie cu lucrarea „Forest with no view”, care îi stimulează vizitatorului simțul olfactiv. Ea propune publicului o experiență stimulatoare pe mai multe planuri, se arată în prezentarea expoziției făcută de Dumitru Bagrin.

Lucrările artiștilor din Republica Moldova, România, Olanda și Germania se întâlnesc în acest spațiu pentru a explora tematici precum: conflictualitatea dintre identități, întâlnirea dintre poli opuși și transformarea acestora în urma interacțiunii sau corespondența dintre mai multe discursuri artistice. Cu toate că fiecare dintre operele expuse țintește a evidenția o anumită idee specifică, unite într-o expoziție, ele sunt o reflecție asupra conflictului și a transformării, a spațiului și a timpului, a identității și a limbajelor.

Galeria Lutnița din Chișinău este un proiect inițiat de artistul moldovean Andrei Sclifos cu sprijinul Fundației Plan B din Cluj-Napoca, ce e coordonată de Mihai Pop.