Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ai Weiwei va fi curatorul unei expoziţii cu lucrări create de persoane din sistemul penitenciar britanic
Portret, ai Weiwei, Albertina, Curatorial

Ai Weiwei va fi curatorul unei expoziţii cu lucrări create de persoane din sistemul penitenciar britanic

Artistul şi activistul chinez Ai Weiwei va fi curatorul unei expoziţii cu lucrări create de persoane care sunt deţinute în sistemul penitenciar britanic, informează The Art Newspaper.

La rândul său, Ai Weiwei a fost închis, în 2011. De data aceasta, el a vizitat închisori din Regatul Unit.

Numită „The Freedom Show”, expoziţia va fi prezentată la Royal Festival Hall, între 27 octombrie şi 18 decembrie, şi marchează a 60-a ediţie a premiilor Koestler, eveniment de strângere de fonduri din vânzarea lucrărilor de artă realizate de deţinuţi.

Ai Weiwei a petrecut aproape trei luni într-o închisoare din China

În 2011, artistul a fost arestat şi a fost deţinut timp de 81 de zile într-un loc care nu a fost dezvăluit, fiind acuzat de evaziune fiscală, în ţara sa natală.

Doi ani mai târziu, la Bienala de la Veneţia, a prezentat o serie de diorame care ilustrau experienţa sa: celula în care era închis, păzit de gardieni.

Expoziţia care va fi prezentată în această toamnă include lucrări realizate de persoane care sunt deţinute în închisori, în spitale psihiatrice, în locuri care sunt centre pentru imigranţi sau spaţii carcerale pentru delincvenţi minori.

Koestler Arts invită deţinuţii cu talent artistic să se înscrie la una sau mai multe dintre cele 52 de categorii ale premiilor speciale. Prima ediţie a acestor premii a avut loc în 1962.