Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Alex Nimurad, protagonistul One Night Gallery la MINA
alex nimurad

Alex Nimurad, protagonistul One Night Gallery la MINA

Alex Nimurad, ilustrator, designer și art director, este protagonistul celei de-a 23-a ediții One Night Gallery, galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, care va avea loc pe 30 septembrie și 1 octombrie, la MINA – Museum of Immersive New Art din București.

Lucrările sale sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică și design contemporan. Stilul său îmbină aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, rezultând un limbaj vizual cu adevărat unic și dinamic.

Expoziția va reuni 21 de lucrări de artă, transpuse în AR, VR, show imersiv prin video-mapping și instalații interactive.

Spectacol audio-vizual cu proiecții 360

Datorită spațiului în care are loc, această ediție One Night Gallery prezintă un spectacol audio-vizual, imersiv, cu proiecții 360 de grade. Participanții vor păși în universul ilustrațiilor lui Nimurad, proiectate pe toată suprafața sălii de către Noetic Studio, cu o coloana sonoră realizată de Andrei Ștefanovici.

Evenimentul constă și într-o expoziție cu 21 de lucrări de artă în care explorările vizuale ale artistului Alex Nimurad, precum seria Sfertul academic, Heavenly Gods, Goddesses, The Moon Tarot Cards, Mermaids, Animal Movement, Chimeras și Geometric Animals, sunt completate în mediu digital de artiștii Astro Wizard aka Andrei Paun & Dan Pecete și Visceral.

Spectacolul prezintă și o experiență AR cu 4 ilustrații animate de Dan Pecete, artist 3D, transformate în lucrări de realitate augmentată de Astro Wizard aka Andrei Păun.

În experiența VR, ilustrațiile lui Nimurad sunt transpuse de Astro Wizard în elemente 3D și aranjate într-un univers ce va fi explorat de participanți.

Personajele Mermaids create de Nimurad vor face parte dintr-o instalație arhitecturală și evidențiată prin proiecții create de Visceral. Artistul video este, de asemenea, responsabil pentru proiecțiile Animal Movement care încep călătoria vizitatorilor la intrare în muzeu.

Lucrări fizice din portofoliul artistului, precum și imprimeuri, bijuterii și autocolante se vor regăsi și în cadrul gift shop-ului MINA.

Expoziția are loc atât sâmbătă și duminica aceasta, 30 septembrie și 1 octombrie, începând cu ora 20:00, iar accesul se face pe bază de bilete, care pot fi cumpărate de pe site-ul minamuseum.com.