Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T.”

„Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T.”

Editura Humanitas anunțǎ lansarea volumului  „Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T.” de Ioana Pârvulescu, astǎzi, 10 iunie, de la ora 19.30 pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu. Volumul prezintǎ o tipologie a personajelor feminine din literatura românǎ, ȋnsǎ, așa cum declarǎ chiar autoarea: “nu se dorește, desigur, a fi exhaustiv (oricum, nu trece de Interbelic).”

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimentul va fi transmis  live online pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas şi pe YouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube.

Accesul publicului este permis, în limita numărului de locuri disponibile pe scaun, în baza unei rezervări telefonice la numărul 021 313 5035, în intervalul orar 10-17.

 

Citiţi integral: https://www.facebook.com/librariahumanitas.kretzulescu/ 

Credit foto:  Aziz Acharki on Unsplash