Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aman, Ressu și Ladea, în prima licitație Alis din luna martie
theodor aman, peisaj de tara, alis

Aman, Ressu și Ladea, în prima licitație Alis din luna martie

Lucrări de Theodor Aman, Camil Ressu și Romulus Ladea sunt printre cele mai valoroase loturi incluse în licitația organizată de casa Alis în 3 martie.

„Peisaj de țară” (1885 – 1890), ulei pe lemn de Theodor Aman, are un preț de pornire de 100.000 de lei. Lucrarea cu dimensiuni 12x24cm a participat la expoziția „Aman – Georgescu Valbudea” de la Muzeul de Artă al R.S.R, în perioada iulie – septembrie 1982, și a făcut parte din colecția Constantin Bâlă.

Din aceeași colecție provine și „Modelul”, ulei pe carton de Gheorghe N.G.Vânătoru, datat 1968, scos la vânzare începând de la 10.000 de lei.

Al doilea cel mai mare preț de pornire, de 15.000 de lei, a fost stabilit pentru „Familia Lascăr Rosetti”, ulei pe pânză de Niccolo Livaditti, ce provine din colecția familiei Lascăr Rosetti și Catinca Lupașca.

Camil Ressu e prezent în licitație cu „Peisaj din Vlaici”, ulei pe carton, care are prețul de pornire de 14.000 de lei. O altă lucrare a lui, „Fetiță cu codiță” (1938), tuș și laviu de tuș, va fi vândută de la 3.200 de lei.

camil ressu, peisaj din vlaici, alis

Camil Ressu, Peisaj din Vlaici

Vor mai fi licitate lucrări de Rudolf Negely – „Bărci în golf”, ulei pe pânză, de la 3.800 lei, Ion Musceleanu – „Vesta roșie”, ulei pe placaj, de la 4.000 lei, Nicolae Vermont – „Femeie fumând”, tehnică mixtă, de la 1.800 lei, Nicolae Tonitza – „Studiu-două nuduri”, tuș, de la 3.000 lei, și Constantin Piliuță – „Theodor Pallady”, tuș, de la 1.000 lei.

În segmentul Artiști în viață, sunt scoase la vânzare nouă loturi. Cel mai mare preț de pornire, 4.000 lei, îl are bronzul „Anticarul” (36x14cm), de Ion Iancuț.

romulus ladea, copil cu pasare, alis

Romulus Ladea, Copil cu pasăre

Cât despre sculptură, o singură lucrare este adusă în licitație – „Copil cu pasăre”, marmură cu dimensiuni 20x16cm, semnată Romulus Ladea. Ea are preț de pornire de 4.000 lei.

Credit foto: casa de licitații Alis