Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Anca Boeriu expune la Galateca
anca boeriu

Anca Boeriu expune la Galateca

Artista Anca Boeriu expune până pe 15 august, la galeria bucureșteană Galateca, o serie de lucrări realizate în diverse tehnici.

Cu titlul „Mood Board”, potrivit galeriei, ea prezintă un panou cu gânduri, sentimente și amintiri, „într-o aparentă dezordine, ordonată de rigoarea unei linii roșii”.

„Proiectul propune o sondare a stărilor și gândurilor artistei la intersecția între lumi, evenimente transformatoare și perioade atipice. Instalația centrală este o reflecție a acestora, o sinteză vizuală, mediile de exprimare mixând pe cele caracteristice, gravură sau desen, cu noi tehnici experimentate în ultimii ani, metal și ceramică”.

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957, în orașul Pucioasa, și a absolvit Universitatea de Arte din București în anul 1982. Cadru didactic la Universitatea de Arte București, artist și curator, Anca Boeriu s-a format ca grafician, iar, cu timpul, a ales gravura ca principală expresie artistică. A coordonat Bucharest International Print Biennale și Festivalul Românilor de Pretutindeni AICI <> ACOLO. Este membru al UAP începând cu 1993 și doctor în arte vizuale, din 2008.