Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Animal in me”, de Nadya Izosimova, la Arbor.art.room
animal in me, nadya izosimova

„Animal in me”, de Nadya Izosimova, la Arbor.art.room

Artista basarabeană Nadya Izosimova expune pentru prima dată la București, la Arbor.art.room, între 30 septembrie și 30 octombrie.

Concepută ca expoziție-manifest, gândită în jurul unei serii de lucrări, „Animalul din mine” cuprinde pictură figurativă și abstractă, concentrată în jurul unor imagini arhetipale cu animale și peisaje, și video-performance. Dacă pictura din această serie se inspiră din ilustrațiile pentru copii, din graffiti și arta primitivă, performance-ul trece de la forma de protest ludic la nevoia de manifestare a fragilității și a smereniei în fața adevărului personal, se arată în prezentarea expoziției.

Cine este Nadya Izosimova

Nadya Izosimova, născută la Bender (Tighina), în 1988, a eșuat la admiterea într-o universitate din Moscova, unde alesese întâmplător Facultatea de Management și Design urban, a revenit acasă și, inspirată de trendul industriilor creative, a urmat cursurile Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău, la specialitate design grafic.

În prezent, Nadya Izosimova este recunoscută în generația tânără de artiști basarabeni, iar pe lângă artele plastice, practică performance-ul și dansul contemporan.

Expoziția va putea fi vizitată de Noaptea Albă a Galeriilor, pe 30 septembrie, între orele 18:00 și 22:00, pe 1 și 2 octombrie, în același interval orar, apoi între 5 și 30 octombrie, joia și vinerea, de la 17:00 la 19:00, și sâmbăta și duminica, de la 12:00 la 18:00.