Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Anuala de artă și știință Neo Art Connect, în zece orașe din țară
neo art connect

Anuala de artă și știință Neo Art Connect, în zece orașe din țară

„Reconectare”, prima expoziție din anuala de artă și știință Neo Art Connect, va fi vernisată pe 18 mai, la ora 19:00, la galeria Galateca din București.

Expoziția, curatoriată de Anca Boeriu și Andreea Sandu, reunește cele cinci proiectele câștigătoare ale burselor oferite în ediția pilot Neo Art Connect, desfășurată în toamna anului 2022.

În focus: RIH Working Collective – EDGES , Miruna Croitoru / Nicoleta Ivan / Cosmin Stancu – Gazing (in)through , Mihai Toth – Striking Network of Uncertain Pixels, Andrei Lazăr – reGanditorul și Daria Langa – Proiectul P.

La vernisaj va fi prezentat un performance de artă vizuală, design vestimentar și artele spectacolului – „Tailored Metamorphosis” -, un fashion show performance care va integra piese vestimentare semnate de Julia Allert (designer din Republica Moldova), inspirate de o pictură a Cristinei Balan (artist vizual și fostă ambasadoare a Republicii Moldova în SUA), lucrare animată de Rodion Rusu (motion graphic designer) și prezentată sub forma unei instalații video. Evenimentul e inclus în Romanian Design Week.

Anuala de artă și știință Neo Art Connect (NAC) va avea loc în perioada mai – iulie. În cadrul primei ediții sunt cuprinse expoziții, conferințe, artist talk, intervenții, performance și spectacole, în 10 orașe din țară, în peste 25 de spații partenere.

La București vor avea loc, în intervalul 8 – 18 iunie, mai multe tururi, evenimente expoziționale și performative, conferințe cu invitații din țară și străinătate, cu focus pe Ghika House, clădire recent renovată și redată spațiului cultural al Capitalei.