Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arhitectura hip-hop, explicată în expoziția „Close to the Edge”
expo close to the edge la center for architecture new york, 2018, erik bardin, courtesy of moda

Arhitectura hip-hop, explicată în expoziția „Close to the Edge”

Arhitectura Hip-Hop, temporală, reactivă și improvizată, este explicată într-o expoziție care va fi deschisă pe 15 octombrie la Museum of Design din Atlanta.

„Close to the Edge: The Birth of Hip-Hop Architecture” este o analiză a acestei arhitecturi și e concepută de cercetătorul și arhitectul Sekou Cooke.

„Despre arhitectura Hip-Hop s-a vorbit și dezbătut la Universitatea Cornell de la mijlocul anilor 1990, după proiectul de teză al lui Nathan Williams”, a declarat Cooke pentru Artnet News. De atunci, curatorul a scris o carte pe această temă, a găzduit un simpozion și a organizat această expoziție itinerantă.

berlagelaan by boris delta tellegen 2011. image courtesy of sekou cooke studio

Berlagelaan, de Boris Delta Tellegen, 2011. Sekou Cooke Studio

Expoziția „Close to the Edge” subliniază ascensiunea de 25 de ani a mișcării, prin studii, propuneri de dezvoltare urbană, strategii de montare și design de clădiri.

Combinarea celor doi termeni – arhitectură și Hip-Hop – rezultă într-o mișcare de design „anti-stil”.

Sekou Cooke a identificat trei categorii care sunt importante în mod deosebit pentru această mișcare: identitate, proces și imagine. El este de părere că, împreună, acestea reflectă o imagine ce poate fi cumva legată de aspecte atribuite în conștiința publică genului Hip-Hop.

„Close to the Edge: The Birth of Hip Hop Architecture” va fi deschisă până pe 29 ianuarie 2023, la Museum of Design din Atlanta.

Imagine din expoziția „Close to the Edge”, New York, 2018. Credit foto: Erik Bardin / Museum of Design Atlanta