Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Safari, deschis special de Ziua Copilului
art safari kids

Art Safari, deschis special de Ziua Copilului

Art Safari, găzduit de Palatul Dacia-Românnia din centrul Capitalei, va fi deschis special pe 1 iunie, de Ziua Copilului, și lansează pentru această dată un bilet de acces pentru întreaga familie.

Toți copiii vor avea pe 1 iunie acces gratuit la cel mai mare eveniment din țară dedicat artei, iar adulții care îi însoțesc beneficiază de 50% reducere la bilete.

La cea de-a noua ediție Art Safari, care are loc până pe 7 august, vizitatorii pot vedea lucrări valoroase – opere semnate de Pablo Picasso și Salvador Dali, artă de patrimoniu de Theodor Aman, o expoziție dedicată arhitectului și artistului Marcel Iancu, fotografii realizate Barbara Klemm și artă contemporană de Irina Dragomir.

Pe lângă cele cinci expoziții, programul educațional Art Safari Kids cuprinde ateliere pentru copii și pentru întreaga familie.

„Pentru copii deschidem Art Safari cu o zi înainte de programul nostru obișnuit (joi-duminică). Miercuri, 1 iunie, de la ora 12:00 la ora 21:00, ne vedem în Palatul Dacia-România cu atmosferă de sărbătoare. Ne bucurăm că, de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți. Până acum, Art Safari a fost vizitat de 500 copii”, a transmis Ioana Ciocan, general manager Art Safari.

Art Safari Kids, program educațional

Art Safari Kids este un program educațional care cuprinde ateliere de creație pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

La această ediție, multe dintre atelierele de creație sunt inspirate de Picasso și Dali. Copiii vor avea ocazia să afle cine este Pablo Picasso și să meargă pe urmele Cubismului, dar și să descopere Suprarealismul și de ce este Dali atât de fascinant. Tot în cadrul atelierelor de creație, ei își pot confecționa măști pentru bal inspirate de picturile marelui maestru Theodor Aman, pot crea autoportretul cu animalul preferat, vor desena flori, anotimpuri, își vor crea coperți de carte și personaliza obiectele preferate.

Art Safari poate fi vizitat până pe 7 august 2022, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20), între orele 12:00 și 21:00. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe tickets.artsafari.ro, dar și la fața locului.

Art Safari este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO România și e realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.