Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Safari Kids, reluat pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani
art safari kids 2023

Art Safari Kids, reluat pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani

Programul educațional Art Safari Kids va fi reluat pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Activitățile se vor desfășura până pe 14 mai, în Palatul Dacia-România, de joi până duminică.

După un tur ghidat prin expozițiile Art Safari, copiii se vor inspira din operele artiștilor și vor realiza propriile lucrări de artă sub îndrumarea Adrianei Băloiu, artist, și a echipei sale de profesioniști.

Temele atelierelor de pictură și desen sunt inspirate din expozițiile acestei ediții – de la artă spaniolă și artă românească semnată de Ion Theodorescu-Sion, la arta internațională a Premiului Marcel Duchamp și arta Supercontemporană românească.

Fără telefoane mobile și tabletele

Conform unui studiu Kaspersky realizat în urmă cu doi ani, 70% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani petrec zilnic cel puțin 3 ore pe dispozitivele online. De asemenea, 48% dintre copii își folosesc gadgeturile timp de 3-5 ore în fiecare zi.

Art Safari Kids își propune să încurajeze copiii să interacționeze mai mult cu arta și să uite puțin de tehnologie.

Programul cuprinde atât ateliere de desen și pictură individuale, cât și cursuri intensive de 10 ședințe, în baza unui abonament, destinate în special școlilor. Prețul unui atelier individual este de 120 lei, iar durata este de o oră. Prețul unui abonament de 10 ședințe (curs intensiv) este de 1.000 de lei și include și tur ghidat în Art Safari.

Tururile ghidate în Art Safari sunt incluse în preț pentru abonamentul de 10 ședințe sau pentru grupele complete de 10 cursanți. De asemenea, pentru o grupă de 20 de cursanți, profesorul însoţitor are acces gratuit în Art Safari.

Orarul activităților este disponibil pe site-ul Art Safari. Pentru grupuri organizate, acesta poate fi personalizat în alte zile, la alte ore decât cele din program. Înscrierea prealabilă la ateliere și cursuri este obligatorie și se poate face pe kids@artsafari.ro.

Brâncuși, Luchian, Tonitza, Grigorescu și Sion, în viața copiilor

În cadrul atelierelor individuale de pictură, copiii își vor dezvolta imaginația și realizează variate compoziții, naturi statice, peisaje, inspirați de stilurile artistice ale vremii în care a lucrat pictorul Ion Theodorescu-Sion. La atelierele individuale de desen, ei își vor exersa îndemânarea, răbdarea și atenția la detaliu și află tehnici interesante de desen în creion, cărbune sau pastel, inspirați de operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci și Albrecht Dürer.

La atelierele de pictură pe tricou, copiii își vor personaliza obiecte pe care le vor păstra drept suvenire. „În lumea lui Picasso” va fi un atelier în care sunt provocați să realizeze un portret din imaginaţie, ȋn stil cubist, inspirat de lucrări ale lui Pablo Picasso.

Cursurile intensive de pictură (10 ședințe) sunt dedicate marilor pictori români: Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu. În atelierul dedicat lui Tonitza, copiii vor picta în laviuri, iar în atelierul dedicat lui Luchian vor învăța să picteze flori. În atelierul dedicat lui Grigorescu, ei vor picta peisaje. Toate materialele necesare sunt incluse, iar operele realizate vor fi păstrate de participanți.

Cursurile intensive de desen (10 ședinţe) se concentrează în jurul marelui Constantin Brâncuși, care a reușit să surpindă în opera sa esența lucrurilor. Întrucât copiii sunt minunați în a surprinde esența pură, aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât din opera marelui artist Constantin Brâncuși, cât şi a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul Art Safari.

Art Safari – ediția a 11-a

Art Safari găzduiește în acest sezon patru expoziții ample – o retrospectivă dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion (1882-1939), Maeștrii picturii spaniole – cea mai amplă expoziție de artă spaniolă organizată în România până în prezent, Prix Marcel Duchamp – prestigiosul premiu al Franței acordat artei contemporane, și o expoziție de artă Supercontemporană românească.

În a doua parte a anului, Art Safari va organiza două expoziții de răsunet: „Love Stories”, cu lucrări din colecția National Portrait Gallery, Londra, și „Bags: Inside Out” – o expoziție de genți emblematice din colecția muzeului regal Victoria and Albert, Londra.

Program (până pe 14 mai 2023): joi – duminică – 12:00 – 21:00; Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă, 22:00 – 1:00 (tururi ghidate și prosecco). Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul evenimentului sau direct de la intrare (Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București).