Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Safari Love Edition, artă românească clasică și contemporană și artă internațională de prestigiu
yoko ono and john lennon by tom blau din colecția national portrait gallery

Art Safari Love Edition, artă românească clasică și contemporană și artă internațională de prestigiu

Art Safari Love Edition va avea loc în perioada 30 iunie – 10 septembrie 2023, la Palatul Dacia-România din centrul Bucureștiului, și va prezenta patru expoziții de artă românească clasică și contemporană, dar și artă internațională de prestigiu.

În noul sezon, al 12-lea, Art Safari aduce în premieră națională expoziția „Love Stories”  de la National Portrait Gallery din Londra, unul dintre cele mai importante muzee internaționale, cu cea mai extinsă colecție de portrete din lume. „Love Stories”, curatoriată de Lucy Peltz, prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono, Salvador Dalí și Gala Dalí.

Art Safari va continua seria dedicată recuperării marilor maeștrilor români cu pictorul Constantin Artachino (1870-1954), expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, curatoriată de Elena Olariu, și cu expoziția Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), îngrijită de Ana-Maria Smigelschi.

constantin artachino turcoaică studiu pentru tabloul scenă din dobrogea colecția mnar

Constantin Artachino, Turcoaică – studiu pentru tabloul Scenă din dobrogea, colecția MNAR

ion alin gheorghiu gradină suspendată acuarelă și guașă pe hârtie lipită pe carton

Ion Alin Gheorghiu – Gradină suspendată, acuarelă și guașă pe hârtie lipită pe carton

Aripa contemporană a Palatului de pe Lipscani va fi ocupată de duelul artistic Ondine (n. 1982) – Baraka (n. 1994), într-o expoziție curatoriată de Ruth Hibbard de la Victoria & Albert Museum din Londra, intitulată „Nymphs and Zombies”.

alina ondine slimovschi the space of illusion

Alina Ondine Slimovschi – The Space of Illusion

paul marat baraka cea mai sexy profesoară de magie neagră [2020].paul baraka marat

Paul Marat Baraka – Cea mai sexy profesoară de magie neagră (2020)

Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi achiziționate de pe artsafari.ro.

„Sezonul de vară Art Safari va fi despre dragoste! Cu siguranță că instalațiile și numeroasele povești din expoziția «Love Stories», cu aventuri, cupluri surprinse de-a lungul istoriei și secrete, vor cuceri publicul. Și arta supercontemporană românească este bine reprezentată în Palatul Dacia-România: avem duelul nimfelor și zombilor în viziunea a doi artiști tineri: Ondine și Baraka”, spune Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția.

Pe lângă aceste expoziții, vor fi prezentate instalații care completează experiența de vizitare. În plus, copiii au propriul lor Art Safari, în Palat, care cuprinde ateliere de creație și tururi ghidate în expoziții.

Program de vizitare Art Safari (30 iunie – 10 septembrie 2023): joi-duminică, de la 12:00 la 21:00. Tururi nocturne vor avea loc în fiecare vineri și sâmbătă, în intervalul orar 22:00 – 01:00. 

Fotografie principală: Yoko Ono și John Lennon, de Tom Blau, din colecția National Portrait Gallery