Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portrete ale unor celebre cupluri, expoziții Constantin Artachino și Ion Alin Gheorghiu, la Art Safari #12
art safari, mari maeștri ai picturii spaniole

Portrete ale unor celebre cupluri, expoziții Constantin Artachino și Ion Alin Gheorghiu, la Art Safari #12

Portrete ale unor celebre cupluri, expoziții Constantin Artachino și Ion Alin Gheorghiu și o confruntare nimfe și zombi fac parte din programul următoarei ediții Art Safari, care va avea loc în perioada 30 iunie – 10 septembrie 2023.

Art Safari #11, care a avut loc între 10 februarie și 14 mai, a înregistrat 53.201 vizitatori, potrivit organizatorilor. Ediția a oferit publicului pictură impresionistă din Spania, instalații realizate de câștigătorii prestigiosul Prix Marcel Duchamp, o amplă expoziție Ion Theodorescu-Sion și o expoziție de artă contemporană românească – Young Blood 2.0.

Elevi, studenți, profesori și personal nedidactic al instituțiilor de educație partenere au vizitat Art Safari cu biletul cu tarif special de doar 20 de lei. Și copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani s-au putut bucura de artă în programul educațional Art Safari Kids – ateliere (desen, pictură pe tricou), care au fost precedate de tururi ghidate prin toate expozițiile Art Safari.

Pe lângă cele patru expoziții permanente, Art Safari a găzduit două expoziții temporare care s-au bucurat de succes: „Cei 10 urmași ai lui Brâncuși”, organizată cu ocazia Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”, cu lucrări semnate de 10 artiști care au transmis moștenirea marelui sculptor; „Brukenthal Exclusive”, cu cinci dintre cele mai importante capodopere ale artei universale, cu o valoare de asigurare de 75 de milioane de euro, aduse cu măsuri de securitate maximă de la Sibiu în Palatul Dacia-România de pe Lipscani. Aceasta din urmă a fost vizitată de 8.333 de persoane.

În plus, Muzeul Porsche din Stuttgart a organizat o expoziție foto la Art Safari cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a brandului.

Art Safari #12

Viitoarea ediție va debuta cu o nouă colaborare internațională importantă, cu The National Portrait Gallery din Londra. Biletele pentru Art Safari #12 au fost puse deja în vânzare, pe artsafari.ro, cu o reducere de 50%.

„Ne bucură numeroasele colaborări intermuzeale care au marcat această ediție. Organizăm ample retrospective dedicate marilor maeștri români în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, o inițiativă de recuperare a patrimoniului cultural apreciată de vizitatorii Art Safari. De asemenea, partenerii noștri Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Național de Artă din Timișoara și Muzeul de Artă Constanța susțin expozițiile retrospective pe care le organizăm artiștilor naționali, astfel încât să readucem împreună în atenția publicului pe marii artiști de patrimoniu. Chiar acum găzduim prima expoziție Art Safari în vestul țării, la Muzeul de Artă Arad, «Roșu, galben și albastru», semnată de artista Irina Dragomir și curatoriată de Alexandru Rădvan”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de la Veneția.

La ediția a 12-a, The National Portrait Gallery va prezenta „Love Stories”, o expoziție cu portrete ale celor mai celebre cupluri. Va fi adus în atenția publicului pictorul român Constantin Artachino, considerat un maestru al „lucrului bine pictat”.

Sezonul este completat de o expoziție dedicată lui Ion Alin Gheorghiu, artist postmodern cu o importantă carieră națională și internațională. Art Safari va pune în scenă și „o luptă” între Nimfe și Zombi în viziunea a doi artiști contemporani, Ondine Slimovschi și Paul Marat Baraka, curatoriată de Ruth Hibbard (curator al Victoria & Albert Museum din Londra).