Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta copertelor de album, într-o expoziție la The Photographers’ Gallery din Londra
the rolling stones

Arta copertelor de album, într-o expoziție la The Photographers’ Gallery din Londra

O nouă expoziție la The Photographers’ Gallery din Londra sărbătorește arta copertelor de album și include discuri ale unor legende muzicale precum Diana Ross, Miles Davis și The Rolling Stones.

Expoziția include mai mult de 200 de coperte și are ca obiectiv să sublinieze rolul fotografiei în definirea artiștilor.

Dacă mulți dintre artiștii care apar pe coperte sunt imediat recunoscuți, expoziția aduce în prim-plan și contribuția fotografilor și a artiștilor vizuali care este deseori trecută cu vederea.

gainsbourg

William Klein, „Love on the Beat” – Serge Gainsbourg 1984

„Fotografia a jucat un rol uriaș în evoluția și dezirabilitatea copertelor albumelor, precum și în modelarea carierelor și profilurilor fotografilor, artiștilor și trupelor, așa că am simțit că o expoziție care sărbătorește această artă era de mult timp necesară”, a spus Brett Rogers, director al The Photographers’ Gallery.

El își dorește ca expoziția să sublinieze intensitatea și rodnicia relației creative dintre fotografi, artiști și casele de discuri.

grace jones

Jean-Paul Goude, „Island Life” – Grace Jones

Printre creații se află coperte realizate de fotograful David Bailey pentru The Rolling Stones, Jean-Paul Goude pentru Grace Jones, Francis Woolf cu seriile Blue Note și Pennie Smith cu The Clash.

„Photography & the Art of the Album Cover” va fi deschisă până pe 12 iunie 2022.

Fotografie principală: Coperta vinilului „Goats Head Soup” – The Rolling Stones, realizată de David Bailey