Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta decorativă în Colecțiile Muzeului Unirii. Patrimoniul în imagini
patrimoniu muzeul unirii expo

Arta decorativă în Colecțiile Muzeului Unirii. Patrimoniul în imagini

Expoziția „Arta decorativă în Colecțiile Muzeului Unirii. Patrimoniul în imagini” va putea fi vizitată la Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași în perioada 29 decembrie 2022 – 28 februarie 2023.

Prezentarea este realizată în colaborare cu artistul fotograf Șerban Călin.

Un valoros tezaur de peste o sută de obiecte din sticlă, porțelan și metal a fost selectat și adus în fața obiectivului camerei de fotografiat, prin intermediul unui proiect care își propune să faciliteze accesul publicului la patrimoniul muzeal.

Dincolo de valențele lor artistice, piesele alese pentru a fi fotografiate, unele dintre acestea neexpuse până în prezent, sunt valoroase și datorită poveștilor de viață ale celor care le-au deținut, ele aparținând domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Casei Regale a României și unor familii ale aristocrației românești din secolul al XIX-lea ori de la începutul secolului XX.

Expoziția, curatoriată de muzeograf dr. Brîndușa Munteanu, poate fi vizitată până pe 28 februarie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00.