Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă hip-hop în centrul Bucureștiului – Cea mai mare expoziție Saddo, în Piața Amzei
saddo photo credit adi tudose

Artă hip-hop în centrul Bucureștiului – Cea mai mare expoziție Saddo, în Piața Amzei

Cea mai mare expoziție Saddo va fi deschisă în 4 aprilie, la Mobius Gallery și The Institute din Piața Amzei, sub titlul „Fanboy 2” și va putea fi vizitată până la 28 aprilie.

Saddo, cu apariții în publicații precum The New Yorker și The Hollywood Reporter, a participat la numeroase expoziții de grup în țară și în străinătate, în orașe precum Copenhaga, New York, Berlin, Montreal, Ottawa, Salvador, Bangkok, Viena, Mexico City, Oakland și Portland.

mick jenkins

Mick Jenkins, de Saddo

Prezentând cea mai cuprinzătoare serie realizată până în prezent de Saddo, expoziția „Fanboy 2” reunește o selecție de lucrări ce acoperă ultimii patru ani de activitate artistică, printre care lucrări din expoziția de debut, „Fanboy”, alături de schițe ce au stat la baza tuturor lucrărilor, desene, picturi de mari dimensiuni, tapiserii, sculpturi și obiecte prezentate pentru prima oară publicului.

„Fanboy” este un proiect, o expoziție ca un caleidoscop. Pătrunde în povestea personajelor din lumea rap care au început prin a fi gamechangers pentru ca apoi să devină the kings and queens of the game. Într-un registru puternic pop, Saddo creează nu doar lucrări pe această temă, dar și un ambient, notează curatoarea Lea Rasovszky.

mos def, saddo

Mos Def, de Saddo

Saddo, născut la Mediaș, abordează diverse medii artistice, de la pictură pe pânză la murale de mari dimensiuni și ilustrații pentru diferite proiecte comerciale. În creațiile lui, îmbină influențe artistice variate, precum Rousseau, Matisse și Grayson Perry, cu pasiunea sa pentru miniaturile iraniene, covoarele asiatice și ilustrația contemporană. Acest amestec include și elemente din artele decorative, hip-hop și cultura urbană.

Fotografie principală: Saddo, de Adi Tudose