Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta în slujba spiritului olimpic

Arta în slujba spiritului olimpic

Sub umbrela Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020 se desfășoară Olympic Agora, un proiect/ hub cultural nou creat pentru acest prilej de către Olympic Foundation for Culture and Heritage (OFCH). Proiectul conceput în spiritul unei Agora antice, ca spațiu public de adunare, filosofare și agrement.

Bazate pe o cooperare internațională, subliniind importanța artei și a sportului în potențarea unor idealuri general umane, propunerile artistice care vor alimenta pe durata Olimpiadei hub-ul Agora din capitala niponă se vor alinia într-o expoziție cu sculpturi și instalații de mari dimensiuni explorând, promovând și celebrând valorile olimpice universale.

Instalații site specific sau instalații multimedia vor fi etalate prin tot cartierul istoric Nihonbashi, alcătuind un parcurs foarte atractiv pentru publicul afluent la Olimpiadă.

Punctele de atracție le constituie lucrările japonezilor Rinko Kawauchi, Makoto Tojiki, dar și ale francezului Xavier Veilhan sau canadienilor de la multimediala Moment Factory.

Programe digitale de tur virtual expozițional, prezentări sau conversații cu artiști  vor fi permanent difuzate pentru public și media pe toată durata Jocurilor Olimpice.

 

Citiţi integral: https://hypebeast.com/2021/7/olympic-agora-tokyo-2020-art