Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arta – o „unealtă puternică” pentru a face oamenii să gândească
street artist ukr

Arta – o „unealtă puternică” pentru a face oamenii să gândească

Arta reprezintă o „unealtă puternică” pentru a face oamenii să gândească, spun mai mulți artiști care o folosesc pentru a atrage atenția cu privire la conflictul din Ucraina.

Inspirați să creeze lucrări despre război, artiștii consideră că acestea ar putea fi un mod de a oferi sprijin, relatează BBC.

Artistul stradal Steve „Jenks” Jenkins a mărturisit că simte că nu poate face foarte multe la mii de kilometri depărtare, în Llanelli, Carmarthenshire, dar „să pun niște vopsea pe un perete ar putea însemna sprijin”.

„Este un mod bun de a transmite mesaje în rândul oamenilor. Poți rămâne cu ceva dintr-o clipire și te face să te gândești și îți trezește lucruri în interior. Este o unealtă puternică ce poate fi folosită”, a spus el.

Artistul pop Nathan Wyburn, din Ebbw Vale (Țara Galilor), care creează portrete din soldăței de plumb, diverse obiecte și cuvinte, a declarat: „Arta nu doar documentează timpul, dar poate și exprima un mesaj, uneori, pe care cuvintele nu îl pot transmite”.

Istoricul de artă Joanna Burke, de la University of London, a menționat că artiștii „au un mod redutabil de a comunica, mult mai puternic decât știrile”.

Citiți și un interviu cu Alexander Dragan, ilustrator ucrainean refugiat la București cu familia