Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă video la Borderline Art Space
afis anima overdriiiiive

Artă video la Borderline Art Space

Expoziția de artă video „Anima Overdriiiiive” a artiștilor germani Stefan Panhans și Andrea Winkler va debuta la Borderline Art Space din Iași pe 3 noiembrie, la ora 19:00. Curatoriată de Cristian Nae, expoziția poate fi vizitată până pe 26 noiembrie 2023.

Concepută de Stefan Panhans și Andrea Winkler, expoziția explorează intersecția dintre imperativul auto-realizării și eficacității productive specific unei societăți a epuizării emoționale, cognitive și fizice, pe de o parte, și tacticile micro-politice prin intermediul cărora arta poate genera contra-discursuri, pe de altă parte, potrivit curatorului.

Stefan Panhans și Andrea Winkler realizează, explorând fenomenele cotidiene, un fel de arheologie mentală a mediilor și habitatelor contemporane și a efectelor acestora asupra minții și corpului nostru, a relațiilor noastre sociale și a relației noastre cu natura și mediul înconjurător. Accentul este pus pe fenomenele muncii imateriale post-industriale, pe efectele și buclele de feedback pe le produc hipermediatizarea și digitalizarea tot mai accentuată a modului nostru de viață și cerințele tot mai presante de auto-optimizare asupra asupra identităților noastre fragile, a comportamentului nostru social și a sensibilității noastre corporale.

Au expus recent în Dortmund (2021), Berlin (2022) și Viena (2022), după ce, în 2019, au primit Innogy VISIT Award, în Essen, și o mențiune pentru miniseria „Hostel” din partea Premiului Videonale.17 al Colecției Fluentum. În 2020, au avut o rezidență de cercetare la Academia pentru Teatru și Digitalitate din Dortmund. Au fost nominalizați pentru Paula Modersohn-Becker-Prize 2022 și s-au regăsit pe lista scurtă pentru Premiul MuVi al celei de-a 69-a ediții a Festivalui Internațional de Scurtmetraj Oberhausen 2023.