Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artachino și Bernea, cele mai mari prețuri de adjudecare în ultima licitație Alis din aprilie
tarancuta, constantin artachino, alis

Artachino și Bernea, cele mai mari prețuri de adjudecare în ultima licitație Alis din aprilie

Lucrări de Constantin Artachino și Horia Bernea au obținut cele mai mari prețuri în licitația organizată de casa Alis în 28 aprilie.

„Țărăncuță”, ulei pe carton de Constantin Artachino, care are pe verso etichetă Colecția Emil Pârvan, a fost licitată de la 9.500 de lei, iar lucrarea a fost adjudecată contra sumei de 17.000 de lei.

Acesta a fost cel mai mare preț în licitația care a cuprins 56 de loturi dintre care numai 21 și-au găsit cumpărători.

Un alt lot valoros a fost „Piscul Borî-Bărdaș”, ulei pe pânză de Horia Bernea, pentru care licitația a început de la 6.000 de lei. Acesta a fost și prețul de adjudecare.

piscul borî bărdaș, horia bernea, alis

„Piscul Borî-Bărdaș”, Horia Bernea (c) Alis

Theodor Pallady a fost prezent în vânzarea de la final de aprilie cu tehnica mixtă „Peisaj cu plopi”, care a fost vândută pentru 3.400 de lei, iar Traian Bilțiu Dâncuși, cu „Fetiță din Oaș”, ulei pe pânză vândut pentru 4.300 de lei.

Cel mai mare preț de pornire – 16.000 lei – a fost stabilit pentru lucrarea „Lectură” (1993), ulei pe carton de Constantin Piliuță, căreia i-a urmat „Geambași”, ulei pe pânză de Nicolae Vermont, de la 15.000 de lei. Ambele au rămas neadjudecate.

Vânzarea pentru „Peisaj”, ulei pe pânză lipită pe carton de Jean Al. Steriadi, a pornit de la 8.500 de lei, iar pentru „Fată pe fotoliul roșu”, ulei pe pânză de Gheorghe N.G. Vânătoru, de la 6.000 de lei, însă niciuna dintre ele nu a fost cumpărată.

În segmentul Artiști în viață, dintre cele șapte loturi tabloul „Flori alese”, ulei pe pânză de Constantin Ritivoi (n. 1947), a fost vândut pentru 1.300 de lei, iar „Două personaje”, sepia de Sorin Ilfoveanu (n. 1947), pentru 2.200 de lei.

Cât privește segmentul Sculptură al licitației, aici „Ștrengarul”, bronz de Mihail Onofrei, a fost singurul lot. Lucrarea a avut un preț de pornire de 2.400 de lei, pentru care a și fost adjudecată.

Credit foto: Alis