Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Piliuță, Vermont și Artachino, în licitație la Alis
lectura, constantin piliuta, alis

Piliuță, Vermont și Artachino, în licitație la Alis

Lucrări de Constantin Piliuță, Nicolae Vermont și Constantin Artachino au primit cele mai mari prețuri de pornire în licitația organizată de casa Alis în 28 aprilie.

„Lectură” (1993), ulei pe carton de Constantin Piliuță, va fi licitată de la 16.000 de lei. „Geambași”, ulei pe pânză de Nicolae Vermont, are prețul de pornire de 15.000 de lei, în timp ce „Țărăncuță”, ulei pe carton de Constantin Artachino, care are pe verso etichetă Colecția Emil Pârvan, va fi vândută pornind de la 9.500 de lei.

Vânzarea pentru „Peisaj”, ulei pe pânză lipită pe carton de Jean Al. Steriadi, va porni de la 8.500 de lei, iar pentru două lucrări de Horia Bernea („Piscul Borî-Bărdaș”, ulei pe pânză) și Gheorghe N.G. Vânătoru („Fată pe fotoliul roșu”, ulei pe pânză), de la 6.000 de lei.

piscul borî bărdaș, horia bernea, alis

„Piscul Borî-Bărdaș”, de Horia Bernea (c) Alis

Între cele 56 de loturi din licitația de pictură și grafică se află lucrări de Spiru Chintilă, Mihai Cismaru, Partog Vartanian, Traian Bilțiu Dâncuși, Tia Peltz și Viorel Mărginean.

„Ștrengarul”, bronz de Mihail Onofrei, sculptură turnată la Arta Română, este singurul lot inclus în segmentul Sculptură al licitației din 28 aprilie. Lucrarea are preț de pornire de 2.400 de lei.

Segmentul Artiști în viață al licitației cuprinde șapte loturi, iar cel mai mare preț de pornire – 2.500 de lei – a fost stabilit pentru „Christ”, ulei și foiță de aur pe pânză de Ștefan Râmniceanu.

Fotografie principală: „Lectură”, de Constantin Piliuță (c) Alis