Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista chiliană Cecilia Vicuña inaugurează prima expoziție personală într-un muzeu newyorkez
cecilia vicuna

Artista chiliană Cecilia Vicuña inaugurează prima expoziție personală într-un muzeu newyorkez

„Cecilia Vicuña: Spin Spin Triangulene” este prima expoziție individuală într-un muzeu din New York pentru artista, poeta, activista și regizoarea chiliană Cecilia Vicuña (n. 1948, Santiago).

Expoziția va fi deschisă la Guggenheim Museum din 27 mai până în 22 august.

Cecilia Vicuña, care a primit Leul de Aur pentru întreaga carieră la Bienala de la Veneția anul acesta, inaugurează prima sa expoziție personală într-o instituție newyorkeză în mare stil: emblematica structură de la Guggenheim va găzdui „Spin Spin Triangulene”, care arată producția artistică de la finalul anilor ’60 și până azi printr-o singură selecție de opere, cu picturi, țesături, film, performance, instalații.

Poetă, regizoare și activistă, Vicuña studiază conceptul memoriei, spiritualitatea, limbajul și știința, împletind reflecţii asupra necesităţii decolonizării şi a semnificaţiei acesteia în societatea actuală.

Această expoziție este organizată de Pablo León de la Barra, curator general, Muzeul și Fundația Solomon R. Guggenheim și Geaninne Gutiérrez-Guimarães, curator asociat, Latin America, Muzeul Guggenheim Bilbao, Muzeul și Fundația Solomon R. Guggenheim.

Credit foto: Guggenheim Museum