Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista germană Juliane Eirich, la Borderline Art Space din Iași
juliane eirich, expozitie, borderline

Artista germană Juliane Eirich, la Borderline Art Space din Iași

Lucrări de fotografie ale artistei germane Juliane Eirich vor fi expuse la Borderline Art Space din Iași, în perioada 10 noiembrie – 12 decembrie 2022.

Expoziția cu titlul „Mega Images” este curatoriată de Cristina Moraru și reprezintă rezultatul unei rezidențe artistice de 3 săptămâni desfășurată în luna iulie a acestui an la Iași.

Moraru remarcă: „Expoziția «Mega Images» demarează un proces colaborativ ce va fi aprofundat în viitor între Juliane Eirich și Lavinia Braniște, autoarea romanelor «Interior zero» și «Sonia ridică mâna». Fotografiile realizate de Juliane Eirich își găsesc complementaritatea în scrierea confesivă a Laviniei, inițiativa colaborativă constituindu-se ca gest al auto-reflexivității ce urmărește posibile intersecționalități cognitiv-emoționale cu referire la locuirea în același spațiu”.

În ciuda discursului ei direcționat împotriva globalizării pieței de mărfuri, vizitarea supermarketului Mega Image a fost, în cele trei săptămâni petrecute la Iași, parte din rutina zilnică a artistei.

Juliane Eirich investighează modalități ale locuirii unui spațiu, trasând relaționări conceptuale între natură − ca semnificant al unei constituiri cosmice ce rezidă în fiecare experiență trăită − și mediul urban, ca interstițiu dinamic al unei cauzalități inelare ce perpetuează credințe și tipologii comportamentale standardizate, mai spune curatoarea.

Artista a surprins metaforic diverse părți din oraș, descriind tipologii comportamentele ce pot fi intuite interpretând intensitatea luminii, temperatura sau culoarea sa.

Scurtă biografie Juliane Eirich

Juliane Eirich s-a născut în Munchen (Germania). După două stagii de internship în Miami și München, a studiat la Academia de Design Fotografic din München. A absolvit și s-a mutat la New York, apoi în Honolulu, pentru a lucra și a-și continua propriile proiecte. A petrecut 18 luni, în perioada 2007 – 2008 la Seul, cu o bursă DAAD.

În iulie 2011, a fost artistă în rezidență la Studio Kura din Itoshima (Japonia). În 2014, a fost artistă în rezidență la Nordic Artists Centre din Dale (Norvegia). Din 2009, este stabilită în Berlin.

Fotografiile ei au fost expuse în SUA, Canada, Siria, Tunisia, Italia, Elveția, Franța și Germania și au fost prezentate în numeroase publicații, printre care New York Times Magazine, revista ZEIT, revista Süddeutsche Zeitung, M le Magazine du Monde, Monocle și European Photography.

A lucrat pentru clienți precum Studio Olafur Eliasson, PRADA, Adidas, Daimler și BMW. Prima ei monografie, „Itoshima”, a fost publicată de Peperoni Books, Berlin.